top of page

Iedereen blijft advies geven...

Mensen geven je altijd graag advies, maar moet je daarnaar luisteren? Nou, dat hangt ervan af...Maar je moet jezelf niet onder druk laten zetten door hen, want er is geen tijdbom en JIJ doet geen dingen om andere mensen een plezier te doen!Wanneer je al een paar jaar samen bent met een partner, lijken familie en vrienden dezelfde oude vragen te gaan stellen: "Waarom zijn jullie nog niet getrouwd?"

"Hebben jullie plannen om te trouwen?"

"Wanneer kunnen we de bruiloft verwachten?"

Allereerst, ik ben helemaal voor het huwelijk, en naar mijn mening maakt het een relatie sterker. Het zorgt het ervoor dat je meer moeite wilt doen, je wilt werken om je relatie goed te houden. Het betekent niet dat je moet trouwen alleen omdat iedereen het in je omgeving zegt om te gaan doen.

De grootste fout die je in je leven kunt maken is om te trouwen en een feest te geven alleen om je ouders of schoonouders een plezier te doen. Wanneer je 10 jaar samen bent, zou je moeten gaan denken "Hmm...dit wordt behoorlijk serieus, misschien moet ik de volgende stap zetten en mijn partner laten zien dat ik de rest van mijn leven met hem of haar wil doorbrengen" want dat is wat trouwen is, je laat hen en de wereld zien dat je verliefd bent, van deze persoon houdt en je leven wilt delen.


"Ik ga niet weg."

"Ik ben hier om te blijven."

"Deze relatie zal de tand des tijds doorstaan."

"Deze relatie is iets heel speciaals."


Als je gelooft dat deze uitspraken waar zijn, verspil dan geen tijd meer. Het leven is kort, en de tijd dringt als je samen kinderen wilt en een gezin wilt stichten.Een goede vriend van mij wilde om die reden trouwen, maar was gestrest bij het idee van een groot huwelijksfeest met alle kosten en voorbereidingen van dien. Ik heb goed nieuws voor je, je hoeft niet de bruiloft van de eeuw te geven. Of een groot en duur huwelijks feest.

Hoe graag je familie het ook wil, als jij dat niet wilt, hoef je het niet te doen, dus doe het op jouw manier. Uiteindelijk zijn jij en je partner degenen die al die stress, druk en kosten op zich nemen.


Als je een restaurant wilt huren voor je goede vrienden en familie? Goed voor jou! Doe het!

Wil je alleen een kleine ceremonie en bescheiden feest? Ga ervoor! Neem de leiding en blijf de hele tijd bij je standpunt.

Doe geen dingen om anderen tevreden te stellen. Sommigen zullen een grote bruiloft organiseren om de vrede te bewaren. Ik heb nieuws voor je, als je eenmaal gepland en betaald hebt voor andermans droomhuwelijk, zullen ze meer verwachten van je volgende stappen in het leven:

"Dus nu ben je getrouwd... Wanneer komen de kinderen?"


Begint dit bekend te klinken?


Nog meer slecht nieuws als je je eerste kind hebt gekregen...

"Wanneer ga je ze een broertje of zusje geven?"

"Weet je dat het hebben van broers en zussen beter is voor de ontwikkeling van je kind?"

"Krijg je promotie zodat je een groter huis kunt kopen?"


Ik bedoel, serieus! Komt er geen einde aan het vervullen van andermans verwachtingen?… Even voor de duidelijkheid, ik ben voor het hebben van een gezin, en meer dan één kind als dat goed is voor jou en je echtgenoot, maar dit is jullie leven, en jullie moeten deze beslissingen alleen met z'n tweeën nemen, en je niet laten meeslepen door anderen.


De mensen in je leven hebben niet alleen meningen over de toekomst van je relatie, je gezin en je huis. Wat als je besluit dat je je eigen bedrijf wilt beginnen, of van baan wilt veranderen in een nieuwe bedrijfstak? Je omgeving zal je proberen te ontmoedigen en beren op de weg zien. Je kunt maar beter voorbereid zijn om het volgende te horen:

"We hebben plezier bij dit bedrijf, zullen je nieuwe collega's dat ook zijn?"

"Je weet dat je ons zult missen, je moet hier goed over nadenken".

"Je hebt hier een carrière opgebouwd... dit kan een grote fout zijn."

"Ik ken iemand die zijn eigen bedrijf begon en uiteindelijk failliet ging, weet je zeker dat je alles wilt riskeren?"

"Weet je zeker dat je je eigen bedrijf wilt beginnen, weet je zeker dat je je geld in die branche moet investeren? Wat als je faalt?

"Wil je al je geld verliezen?"

"Waarom je comfortzone verlaten, ik zou graag in jouw positie verkeren?”Mensen kunnen egoïstisch zijn zonder het te beseffen, en zullen je proberen om te praten over het volgen van je dromen. Als je hebt besloten weg te gaan, moet je ervoor gaan en je door niemand laten tegenhouden! Wat ze ook tegen je zeggen om je van je stuk te brengen.


Ik heb altijd gezegd dat het gemakkelijk is voor mensen die nooit de moed hebben gehad om hun dromen te volgen, of die het wel hebben gedaan en er niet in zijn geslaagd om het zelf te doen of om te zien hoe je het goed doet, maar het kan moeilijk voor hen zijn om te zien dat jij het beter doet dan zij. Het kan een vorm van jaloezie opwekken in je omgeving.


Als JIJ een droom hebt, begin die dan na te jagen, en luister niet naar de neezeggers en de twijfelaars want alleen jij kunt je dromen verwezenlijken.

Zodra je slaagt, zullen ze je gaan vragen hoe je het gedaan hebt en hoeveel geld je verdient. En ook of je hen dan kunt helpen om hetzelfde te bereiken.


Je moet veerkrachtig zijn, en als het de eerste keer niet lukt wees dan bereid om dingen te horen als "Ik zei het toch, ik wist vanaf het begin dat het niet zou werken”. Het is een reactie van mensen die meelopen met de massa.


Dit betekent niet dat je ernaar moet luisteren, maar het zal duidelijk zijn wie het beste voor je wil, en wie niet. De goede personen moet je houden, want het is fijn om een vriend te hebben om mee te sparren over zaken, en de ups en downs, vooral als ze dezelfde dingen hebben meegemaakt. Op deze momenten zal je leren wie er echt iets aan je gunt. Omring jezelf met mensen waarvan je kunt leren, mensen die de passie hebben om hun dromen te volgen, met wie je kritische maar gezonde gesprekken kunt voeren.


Ik hou van het gezegde "toon me je vrienden en ik toon je je toekomst". Omring jezelf met de beste mensen die je kent, en probeer tijd door te brengen met mensen die op verschillende gebieden uitblinken, want dat zal je op den duur een beter mens maken. Laat mensen die negatief zijn uit je leven.


Als je van deze blog hebt genoten, druk dan op de like-knop en laat een reactie achter.

Als je het niet leuk vond, laat dan een reactie achter over hoe ik het kan verbeteren!

Andere suggesties zijn ook altijd welkom.

0 comments

Comments


bottom of page