top of page

Wees eerst een leider, dan pas een manager | Advies voor jonge managers

Ik vind het altijd grappig als bedrijfseigenaren of hoger management verbaasd zijn als ze zien dat hun werknemers geen loyaliteit tonen aan het bedrijf, en het is een trend die wordt toegeschreven aan zogenaamde: millenials, quit quitters, sneeuwvlokjes en job-hoppers.


Maar kijken ze ooit in de spiegel en vragen ze zich af wat ZIJ verkeerd doen? Mijn ervaring is dat dit probleem groter wordt naarmate een bedrijf groter wordt. In een multinational ben je waarschijnlijk gewoon een nummer en is er geen echte band tussen bedrijf en werknemer.


Werknemers zijn er alleen om hun brood te verdienen, zonder echt te begrijpen waar het bedrijf waarvoor ze werken voor staat, en waarom ze doen wat ze doen.


Ik ga je mijn mening geven over hoe je je team kunt helpen als één team te werken in het belang van het bedrijf.

Millenials

Communicatie

Wanneer heb je voor het laatst met je werknemers gesproken, en dan bedoel ik ook echt spreken?

Ik heb het niet over een e-mail enquête die ze hebben ingevuld, of een brief met aankruisvakjes, maar een echt gesprek, één op één.


Op zijn minst zou je één, of nog beter, twee keer per jaar een evaluatiegesprek moeten houden. Een eenvoudig kwartiertje waarin je kunt laten zien dat je een mens bent, vragen hoe het met ze gaat, hoe het project verloopt, of je ergens mee kunt helpen, of ze denken dat ze baat zouden hebben bij een opleiding? Vraag hen naar hun persoonlijke leven en ontdek of ze gelukkig zijn.

Schrijf alles op, zodat je het tijdens de volgende ontmoeting kunt onthouden, wat hopelijk aantoont dat je belangstelling oprecht is.


Dit zijn echte mensen die vóór en met je werken, het zijn geen robots. Het is belangrijk dat je tijd vrijmaakt in je agenda om iedereen die je leidt te ontmoeten, zodat je niet het excuus "ik heb geen tijd" kunt gebruiken, want je moet tijd vrijmaken. Deze mensen zijn je werknemers, en zij zijn de levensader van het bedrijf en het toekomstige succes van het bedrijf.

Luisteren naar je personeel, en echt naar hen luisteren. Het zal het bedrijf goed van pas komen. Je kunt de beste academici, MBA's, managers met multinationale ervaring inhuren, maar er gaat niets boven een leider die de tijd neemt om naar mensen te luisteren zonder hen te onderbreken. Dit is een krachtig instrument in je management pakket, en het kost je niets - dus gebruik het vaak. Toon oprechte interesse.

communicatie met werknemers

Gemeenschappelijk doel

De reden dat de mens de planeet Aarde regeert is niet omdat we sterker, groter of sneller zijn, en ook niet omdat we gereedschap gebruiken, nee, het is omdat we als team werken. In de hele geschiedenis van de mensheid waren er stammen, clans en gemeenschappen die samenwerkten voor gemeenschappelijke doelen.


Steve Jobs maakte de iPhone niet alleen, hij nam de beste mensen aan die hij kon vinden, en legde hun uit waar Apple in zijn ogen voor stond. Hij dreef zijn team vooruit met een glasheldere filosofie en met een enorme energie die hen inspireerde om Apple en de iPhone te bouwen.


Phil Knight, medeoprichter en voorzitter van NIKE creëerde de NIKE Cortez niet alleen in 1972, hij nam de meest deskundige mensen in dienst die hij kon vinden, en vertelde hen precies waar Nike voor moest staan. Hij zette zijn visie en zijn doelen uiteen en inspireerde dat team om zich bij hem aan te sluiten in zijn droom. Hij gaf alles voor zijn bedrijf, en zijn team deed hetzelfde, en je hoeft alleen maar naar Nike van vandaag te kijken om te zien dat hun teamwerk vruchten heeft afgeworpen.


Steve Jobs en Phil Knight zijn in de eerste plaats leiders, dan pas managers.


Iedereen in het bedrijf moet het doel van het bedrijf begrijpen, de doelstellingen van het bedrijf, en weten waar het bedrijf voor staat, hoe kunnen ze zich anders een deel van het bedrijf voelen en echt deel uitmaken van wat je samen probeert op te bouwen.


Een paar dingen die je kunt doen om werknemers te betrekken bij de bedrijfscultuur zijn:

- Organiseer teambuilding oefeningen tijdens werktijd, zodat iedereen mee kan doen.

- Zorg voor gratis fruit, snacks, water, thee en koffie op de werkplek.

- Zorg voor een vertrouwelijk platform, een ideeënbus of een online formulier zodat het personeel problemen kan melden of dingen aan kan geven voor verbetering.

- Zorg voor een passend online leeraanbod of platform waar werknemers zichzelf kunnen bijscholen en ontwikkelingen.

- Geef items cadeau die ze privé ook kunnen gebruiken met hierop het bedrijfslogo, zo voelen werknemers zich betrokken en onderdeel van een team. Denk aan een leuke sweater of een tas.

Nike apple

Eén team

Ongeacht of het een administratief medewerker of een directeur is, iedereen moet het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van het bedrijf, deel uitmaken van het gemeenschappelijke doel, en het gevoel hebben dat ZIJ een integraal onderdeel zijn van het bedrijf - en niet slechts een nummer!


Ik ben een groot voorstander van het gelijk verdelen van bonussen tussen alle werknemers, zeker, je kunt zeggen dat bepaalde rollen een hogere bonus moeten krijgen omdat ze meer betrokken waren bij het sluiten van een grote klant of een grote deal, maar dit kan worden aangepakt door met percentages op het jaarloon te nemen.

Gereserveerde parkeerplaatsen voor het management die het dichtst bij de ingang van het gebouw liggen, zorgen voor verdeeldheid - een 'wij en zij'-cultuur is niet wat je probeert op te bouwen. Doe dat niet, verwijder de naambordjes en begin een systeem van 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Je zou toch alleen gereserveerde parkeerplaatsen moeten hebben voor klanten, andersvaliden en zwangere vrouwen.


Doe een inspanning om met uw werknemers in de kantine te eten, en niet achter uw bureau, en probeer, als het mogelijk is, iedereen aan te moedigen hetzelfde te doen, zodat iedereen samen kan eten.


In een bedrijf waarvoor ik onlangs als consultant heb gewerkt, zag ik het hoger management op andere tijden eten dan de rest van het personeel, en er was genoeg ruimte voor iedereen. De enige conclusie die ik uit deze actie kon trekken was dat zij zichzelf hoger inschatten dan hun werknemers, en het resultaat van zo'n actie kan alleen maar negativiteit op de werkplek kweken.

Probeer dit niet te doen, als je samen eet en elkaar leert kennen, werk je beter als een team, worden communicatiebarrières doorbroken, en werken het team en het bedrijf beter aan de gemeenschappelijke doelen.

0 comments

Comments


bottom of page