top of page

Goed advies waarvan we allemaal kunnen leren

Toen ik laatst een artikel aan het schrijven was, noteerde ik een paar uitspraken en adviezen die me bij zijn bijgebleven en wou ze nog eens graag delen met mijn lezers.


1. "Laat me je vrienden zien en ik laat je je toekomst zien" of met andere woorden: "Je bent het gemiddelde van je vijf beste vrienden" Stel je twee scenario's voor in je tienerjaren, van welk scenario heb je later in je leven het meeste profijt?

A: Je hebt vrienden die altijd high worden of drinken, aan de haal gaan met partners, altijd gefocust zijn op hoe ze eruit zien voor het feest op vrijdag en zaterdag, en die de hele tijd roddelen en lachen om profielen op sociale media.


B: Je hebt vrienden waarmee je:

- Spullen gaat kopen op een markt of op andere websites of plaatsen en doorverkoopt op eBay

- Met wie je goed samenwerkt zodat je allebei zakelijke vaardigheden kunt leren

- Met wie je een programmeertaal kunt leren.

- Een grappige website maakt of videogames speelt

- Videobewerking leert en probeert animaties te maken om te uploaden op YouTube.


Dat je leert en groeit, betekent niet dat je onderweg geen plezier hebt!

Je zult nog steeds naar feestjes gaan en nieuwe vrienden maken, maar je zult je tijd verstandig verdelen tussen nieuwe dingen leren en plezier maken. Vooruitgang boeken.


2. "The squeaky wheel gets the grease." De grootste mond krijgt zijn zin is ook zo’n gezegde.


Wees niet bang om je wensen duidelijk kenbaar te maken.


Als je echt iets wilt, moet je er zelf voor gaan, en er niet van uitgaan dat iemand anders het voor je doet. Ga er niet van uit dat, alleen omdat je een paar weken geleden iets terloops hebt gezegd, er een antwoord naar je terugkomt. Wat de situatie of het doel ook is, blijf druk uitoefenen, vraag opnieuw, en blijf volhouden, binnen redelijke grenzen natuurlijk, tot je een bevredigend antwoord krijgt. Als je bijvoorbeeld echt die zomerbaan wilt en je hebt een e-mail gestuurd maar nog steeds geen antwoord gekregen, stuur dan nog een e-mail, bel ze op, ga op bezoek, maak duidelijk dat je deze kans echt wilt. Dit is geen tijd om verlegen te zijn!


Toen ik mijn hypotheek voor mijn nieuwe huis aan het regelen was, was ik in gesprek met drie verschillende banken, dus ik zorgde ervoor dat ik ze bleef mailen en bellen om een update te krijgen. Ik begrijp dat bankpersoneel het super druk heeft en dat ze mijn dossier makkelijk konden vergeten.3. "Het is positief, niet egoïstisch, om mensen te kiezen die goed voor je zijn en het beste voor je willen."

Omring jezelf met vrienden die elkaar opbeuren, die je aanmoedigen als je nieuwe dingen probeert, het soort mensen dat je kunstwerk of bedrijfje deelt op sociale media, zodat je meer bekendheid krijgt.


Dump de zogenaamde "vrienden" die je dronken proberen te voeren alleen maar om een clown van je te maken, die opnames of foto's van je maken als je er niet meer helder bent, of die je vertellen dat je zijsprongetje zal mislukken.


Kies je vrienden verstandig. Het is jouw keuze met wie je vrienden bent, dus zorg ervoor dat je degenen selecteert die het beste voor je leven zijn, en dumpt degenen die negatief zijn.


4. Heb vrienden die luisteren als je slecht nieuws hebt, en het met je vieren als je goed nieuws hebt.


Je moet vrienden hebben die je kunt ontmoeten of bellen en waarmee je slecht nieuws kunt delen, die willen luisteren... echt luisteren, zonder dat ze je onderbreken omdat hen ook iets ergs is overkomen dat voor hen veel belangrijker is dan jouw problemen.


En het is grappig om dit te zeggen, maar je zou je goede nieuws ook met hen moeten kunnen delen, zonder dat ze het gesprek verstoren om je iets geweldigs te vertellen dat hen onlangs is overkomen.


Laten we eerlijk zijn, dit is een fout die velen van ons maken. Je moet dit oefenen en trainen als je zelf een goede vriend bent. Het is simpel, wees blij voor je vrienden als ze met goed nieuws komen, en wees een luisterend oor als ze iets ergs hebben meegemaakt. Laat het niet om jou draaien. Dit is de basis voor sterke, langdurige relaties.


5. Focus op je sterke punten.


Iedereen heeft talent, een gebied waarin hij meer dan anderen kan uitblinken, en andere gebieden waarin hij minder talent heeft.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je geweldig bent in programmeren en informatica, en dat je consequent topcijfers haalt, maar voor vreemde talen schijn je altijd lage cijfers te halen. Dit is volkomen normaal, dus je moet je gewoon blijven concentreren en werken aan je sterke punten, en je best doen om niet te falen in de taallessen! Laat je niet afleiden door je mindere kanten, je kunt niet overal even goed in zijn.

Wees een expert in waar JIJ goed in bent. Als je op school zit, kun je echt sterke vaardigheden ontwikkelen die later van pas komen, dus blijf jezelf uitdagen.


Maar dit geldt niet alleen voor studenten, als ouder moet je je niet alleen richten op de laagste cijfers van je kind en de successen negeren. U moet de successen vieren en de verbeterpunten koesteren, anders kan uw kind zijn belangstelling voor school volledig verliezen. Zorg ervoor dat ze niet zakken voor de vakken waar ze moeite mee hebben, maar blijf ze uitdagen in de vakken waar ze van houden en waar ze goed in zijn.


Een samenvatting?


Wat helpt dit advies ons te begrijpen? Voor mij gaat het erom je eigen weg in het leven te zoeken, jezelf en je eigen keuzes serieus te nemen en te werken vanuit je sterke punten. Je kunt alles bereiken in het leven als je je omringt met de juiste mensen die je steunen, en het zelfvertrouwen en de moed hebt om je dromen te volgen. Van tegenslagen leer je en van opstaan na een val wordt je sterker!


Als je deze blog leuk vond, klik dan op like en abonneer je, en laat zeker een reactie achter.

Als je het niet leuk vond, laat dan een reactie achter over hoe ik het kan verbeteren!

Andere suggesties zijn ook altijd welkom.

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page