top of page

Wanneer starten met een eigen zaak of bedrijf?

Je gewrichten voelen een beetje stijf nu je ouder bent, maar je zag een artikel over yoga in een tijdschrift en bent geïnteresseerd om te lezen dat het daarbij kan helpen. Je koopt 6 verschillende boeken over yoga, bekijkt wat YouTube-video's van mensen die yoga doen, en anderen die yoga uitleggen, je luistert naar een podcast van yoga-experts en na 7 maanden denk je: "ooit begin ik ermee, ik voel me er alleen nog niet klaar voor, ik heb wat meer motivatie, tijd en informatie nodig".


Zie je hoe gek die gedachte klinkt? Toch doen veel mensen precies dit voordat ze hun eigen bedrijf of bijverdiensten beginnen. Wachten op de perfecte tijd, terwijl er geen juiste tijd is, je moet gewoon beginnen, alleen door het te doen leer je hoe het moet. Van uitstel komt afstel.


Natuurlijk is er één groot verschil tussen een eigen bedrijf beginnen en beginnen met yoga...Je bent bang voor het oordeel dat je zou kunnen krijgen van je omgeving, vrienden, collega's en nog erger, je eigen familie. Je bent bang dat je zal falen en dat ze je zullen uitlachen of negatief veroordelen.


Twee dingen hierover:


Ten eerste, het zou je helemaal niets moeten kunnen schelen. Waarom maak je je druk om de mening van andere mensen die niet eens proberen hun leven te veranderen? De mensen die een 9:00 tot 17:00 baan hebben en 's avonds op de bank naar The Kardashians kijken? Waarom zou het je iets kunnen schelen wat zij denken? Waarom zou je geven om de mening van je vader, die 45 jaar in een fabriek werkte zonder iets nieuws te proberen? Ben je bang dat jij degene bent die breekt met de familietraditie en gewoontes?

Ja...je zult waarschijnlijk bespot worden als je bedrijf mislukt, maar je hebt het tenminste geprobeerd...en belangrijker nog, geleerd...Nu kun je je levenservaring gebruiken en het nog eens proberen...en blijven proberen...blijf die droom najagen. Weet je wat dezelfde mensen zullen zeggen als je slaagt? "Ik wist dat je het zou halen! .... Ik ben zo trots! .... kun je me leren?”.


Ten tweede, leven we in 2022! Wanneer je een internetverbinding hebt, een computer, tablet of smartphone, kun je vandaag nog je eigen online bedrijf beginnen! Zeker, je moet misschien de basisprincipes over e-commerce lezen, of wat tips en trucs voor je webwinkel...maar begin er gewoon aan.

Wil je anoniem blijven? Geen probleem, het mooie van het internet is dat je je bedrijf kunt starten zonder je gezicht te laten zien of zelfs je eigen naam te noemen.Een voorbeeld:

Je was bijvoorbeeld op vakantie naar Spanje en vond een juwelierszaak die niet online aanwezig is en alleen lokaal.

- Maak een deal met de eigenaar zodat je korting krijgt als je in grote aantallen inkoopt.

- Open social media accounts op alle gratis platforms.

- Vraag de leverancier of ze foto's hebben van de items, en zo niet, maak dan zelf foto’s.

- Upload de foto's van je nieuwe socials naar de accounts, gebruik tags.

- Neem contact op met influencers uit de doelmarkt en bied hen gratis producten aan in ruil voor foto's of video's van hen die JOUW product dragen.

- Draag de koopwaar zelf met andere kleding en andere achtergronden.

- Creëer veel content en verkoop via privé berichten op die platforms.


Dit kost letterlijk geen geld... behalve de aankoop van de goederen natuurlijk. Als je moeite hebt met inspiratie, ga dan kijken hoe andere mensen het doen. Dit is gratis marktonderzoek, en het enige wat het kost is tijd.

Heb je een beetje tijd om JOUW merk op te bouwen? Ben je bereid om je avonden en weekenden op te offeren?


Ik heb het niet eens over het opzetten van een webwinkel of het starten van een officieel bedrijf, dit zijn echt eenvoudige stappen die je kunt gaan doen om echt te leren hoe online zakendoen werkt, en te zien hoe de markt reageert op je producten. Zijn mensen geïnteresseerd in het product? Krijg je goede feedback? Nu je hebt geleerd wat werkt en wat niet, kun je je eigen webwinkel beginnen!


Ik raad het gebruik van Shopify ten zeerste aan, ik heb drie webshops er mee gebouwd, het is zo gemakkelijk en snel! Ik heb een affiliate link opgenomen onderaan mijn blog, hiermee kan jij JOUW eigen winkel te beginnen. Het gebruik van die link helpt om deze blog te ondersteunen, zodat we je geweldige inhoud kunnen blijven brengen!

Ik zal in de nabije toekomst een stap voor stap video maken over hoe Shopify werkt, zodat je kunt leren hoe het allemaal werkt! Ik koop mijn domeinnamen via ONE en mooie websites zoals deze doe ik via WIX. Schrijf je zeker in om op de hoogte te blijven.


Domeinnaam en emailadres kopen via ONE: http://one.me/enaslcpx

Shopify Webshop Link: https://shopify.pxf.io/ZdgJ6Q


Mooie websites bouwen (geen e-commerce, wel blogs en bedrijfswebsites) WIX:

0 comments

Kommentare


bottom of page